Ta spletna stran uporablja piškotke.

Nujni za delovanje in izboljšavo spletne strani so že aktivni. Oglaševalske piškotke bomo aktivirali le, če se s tem strinjate. Izbiro lahko kadarkoli spremenite.  Več o piškotkih tu.

DRUŽINSKA TRADICIJA
Radi obdelujemo zemljo in pridelane dobrote delimo s prijatelji

Tri generacije združujemo izkušnje in znanje s tradicijo iz področja vinogradništva, vinarstva, kmetijstva in turizma. Pridelane dobrote smo želeli deliti z znanci, prijatelji in vami cenjeni gostje, zato smo leta 2002 odprli vrata naše izletniške kmetije. Postrežemo vam skrbno pridelano in pripravljeno domačo hrano, zraven pa ponudimo neizmerne užitke vrhunskih vin iz naše kleti.

Mama Metka ustvarja kulinarične dobrote, oče Vinko pa je zadolžen za naša vina. Oba skupaj poskrbita, da so dela v vinogradu narejena strokovno in pravočasno. Sin Gregor in Sara sta vse bolj vključena in hkrati odločena, da se bo kolo družinske tradicije še dolgo vrtelo. Tudi sin Timotej in Kristina močno verjameta v kvaliteto ter posebnost naših vin in jih pomagata približati vsem, ki uživajo ob kozarcu dobrega vina. 

NAŠI VINOGRADI
Griči od nekdaj posajeni z vinogradi

Naši vinogradi se nahajajo v srcu vinorodnega okoliša Štajerska Slovenija, ki slovi kot eden najboljših vinorodnih okolišev za bela vina na svetu. Posajeni so ob vinski cesti Jeruzalem v neposredni bližini naše kmetije na strmini s 30 do 40 odstotnim naklonom in nadmorski višini nad 270 metrov. Tla v vinogradih so peščeno – ilovnata, v nižjih plasteh lapornata. Pri podnebju se kažejo vplivi Jadranskega morja, Alp in Panonske nižine, ki se čutijo kot vroči jesenski dnevi in hladne noči. Vse to se imenitno odraža v naših vinih.

VIZIJA
Živeti v sožitju z naravo

Grozdje za vsa naša vina pridelamo na naravi prijazen način in ga obiramo izključno ročno. Želeli pa smo narediti še korak bližje k naravi in trajnosti. Z energijo in zagonom mlajše generacije del naše kmetije postopoma, a vztrajno preusmerjamo v ekološko kmetovanje. 

Začeli smo z ekološkim škotskim govedom, danes pa lahko ponosno ponudimo tudi ekološka vina s certifikatom iz našega, ekološkega grozdja. Čeprav to prinese več ročnega dela in manjši pridelek, smo veseli, da stopamo po tej poti. Verjamemo, da je prava.