Ta spletna stran uporablja piškotke.

Nujni za delovanje in izboljšavo spletne strani so že aktivni. Oglaševalske piškotke bomo aktivirali le, če se s tem strinjate. Izbiro lahko kadarkoli spremenite.  Več o piškotkih tu.

VAŠE DOŽIVETJE
Potepanje po vinorodnih gričih vinske ceste Jeruzalem, biseru Prlekije, vas pripelje do kmetije Ratek.
Pristna prleška kulinarika

V domačem ambientu ob krušni peči ali zunaj na terasi, vam z vso pozornostjo postrežemo odlična vina iz naše kleti in dobrote iz domače kuhinje. 

Za okoliš značilna, pretežno bela vina s svojo sortno raznovrstnostjo lepo dopolnjujejo okuse domačih dobrot, kot so kruh iz krušne peči, meso in zaseka iz tünke, domače klobase, gibanica, ajdova pogača ter mnoge druge. Ob predhodnem naročilu z veseljem sprejmemo tudi večje skupine do 60 oseb.

Mirna narava

Kmetijo obkrožajo skrbno obdelani vinogradi, prostrani pašniki in pisani gozdovi. Ko nas boste enkrat obiskali, nas boste težko zapustili, ponovno se boste vračali, kajti očarala vas bodo dobra vina, okusna hrana in sproščujoča narava.

V tišini in hladu tradicionalne obokane kleti

Odločitve, ki jih sprejmemo skozi leto, se odražajo v končnem izdelku - steklenici vina. Poleg znanja in izkušenj, nam tudi tradicija pomaga, da so odločitve prave in naša vina dosegajo vrhunsko kakovost. Del te tradicije je vsekakor tudi obokana klet s hrastovimi sodi.

Strokovno vodene degustacije vrhunskih vin

Spekter naših vin zajema sorte značilne za vinorodni okoliš Štajerska Slovenija. Nadgrajen je z izbranimi vini posebnih trgatev. Z ekološkimi vini pa korajžno stopa izven običajnih okvirjev. Prepustite se in skozi vina začutite naš utrip.

Počivališče za avtodome

Na naši kmetiji z veseljem sprejmemo tudi popotnike, ki Prlekijo raziskujejo z avtodomom. Poskrbimo za oskrbo z vodo in elektriko. Po dogovoru lahko pod zvezdnatim nebom zakurimo taborni ogenj. Zagotovljena je tudi budnica našega petelina.

Sprehodite se po naši posesti

Med sprehodom si lahko ogledate škotsko višavsko govedo in ohranjeno tradicionalno leseno stiskalnico grozdja. S prijatelji se lahko pomerite na ruskem kegljišču, za otroke pa so na voljo lesena igrala.